AFC11.cz    Diskusní fórum    Pravidla    FAQ    Hledat    Uživatelé    Registrace    Přihlášení 
odeslat nové téma  Odpovědět na téma
POSLEDNÍ SBOHEM
AnnaE


Založen: 14. 10. 2009
Příspěvky: 151
Odpovědět s citátem
Zdravím, nevím, na kolik to tu ještě žije, dlouho jsem sem nezavítala Sad. Teď jsem ale v šuplíku našla povídku, kterou jsem nezveřejnila. No povídku. Je to takový malý drobek. Přeji příjemné čtení Smile
Drahá paní Engelhardtová,

nevěděl jsem, jak bych Vám měl sdělit, že odcházím. Proto jsem zvolil tuto formu.

Nikdy, ani ve snu by mě nenapadlo, že bych kdy odešel od Dálniční policie. Tahle služebna byla mý domovem. Lidé tady byli mou rodinou. Jste mou rodinou. Tahle práce byla posláním i prokletím. Chtěl jsem dokázat sobě i ostatním, že jsem v něčem dobrý. Chtěl jsem to dokázat hlavně otci. I přes všechno zlé jsem ji miloval. Pomohli jste mi k tomu i Vy tady. V Semirovi jsem našel parťáka do života i na dálnici. Doplňovali jsme se a i přes počáteční neshody jsme byli sehraní. I když to tak na začátku rozhodně nevypadalo, jeden pro druhého bychom dali život. Moc dobře víte, že bych to tady nevyměnil za nic na světě. No dobře, možná nevíte, ale je to tak. Teď si asi říkáte, že si protiřečím. Možná. Ale je to tak. Všechno, co píšu, skutečně cítím.

Jak tu tak sedím, piju své poslední kafe u policie a sleduju svůj prázdný stůl, najednou mě přepadá potřeba utéct. Tu potřebu cítím už dlouho. Však víte.

Šéfová, nic mě tu už nedrží. Po tom všem, co se stalo, už se tu necítím dobře. Je tu ale i jiný důvod. Nechci nového parťáka. Není to z žádného plezíru. Mám pro to důvod. V ten den, kdy Semir zemřel, jsem zjistil, že jsem nemocný. Smrtelně. Při tom výbuchu jsem utrpěl otřes mozku, to víte. Umluvil jsem ale doktora, aby mi do papírů nepsal, co dál našel. Šéfová, mám rakovinu. Nádor na mozku. Všechny ty únavy, bolest hlavy, kdy jsem myslel, že je to z přepracování. Rostlo to.

Kdyby byl Semir, sloužím, dokud to jde. Jenže Semir není. Už ne. Nemůžu s touhle diagnózou sloužit s někým novým. Bez Semira už nemůžu sloužit vůbec.
Mrzí mě to. Mrzí mě, že Semir zemřel. Mrzí mě, že Vám tu nechávám jen mizerný kus papíru. Tohle bych Vám nedokázal říct do očí. Nikdy a nikomu. Jste jediná, kdo to ví. Jediná živá. Další, kdo to ví, je Semir. Ale na toho se můžu spolehnout, že mé tajemství u něho bude v bezpečí. Doufám, že i u Vás.

Takže tohle bude asi mé sbohem. Vám, kolegům, policii. Je to mé sbohem životu, který doufám stál za to. Doufám, že Vám budu alespoň občas stát za vzpomínku.

Věřte mi, mám Vás rád. Respektuji Vás více než svého otce. Mám rád všechny tady. Ale musím odejít. Musí to tak být. Ten Ben, jakého znáte, už tu dlouho nebude. Jediné, co ze mě zůstane, bude stín. A já nechci, abyste mě tak viděli.

Mějte se tu hezky, zaškolte si nové komisaře lépe v odevzdávání hlášení, než nás. Paní Engelhardtová, bylo to pro mě čest pod Vámi sloužit.
Váš Ben
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
POSLEDNÍ SBOHEM
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru
Časy uváděny v GMT + 1 hodina  
Strana 1 z 1  

  
  
 odeslat nové téma  Odpovědět na téma