| Ohodnoťte tento film známkou (jako ve škole): |
| 1 |
|
100% |
[ 2 ] |
| 2 |
|
0% |
[ 0 ] |
| 3 |
|
0% |
[ 0 ] |
| 4 |
|
0% |
[ 0 ] |
| 5 |
|
0% |
[ 0 ] |
|
| Celkem hlasů : 2 |
|
 | Bezbranný (Schutzlos) - 3.film |  |
|
Mr.Gogo
| Založen: 21. 04. 2012 |
| Příspěvky: 1635 |
| Bydliště: Slovensko |
|
 |
| Zaslal: 22.10.2022 7:25 |
|
|
 |
|
„Bezbranný“; Premiéra 3. listopadu „Schutzlos“
Premiéra na Nově 29. 7. 2023, dostupné na Voyo.
Semirova dcera Dana je těhotná a rodí - ovšem po cestě do nemocnice měla v závěru předchozí epizody vážnou autonehodu. Její dítě, ona i její partner a snoubenec Max bojují o život. Zatímco Vicky, Semir a jeho nová partnerka doktorka Bianca čekají v nemocnici na to, jak dopadne operace, vypráví Gerkhan doktorce o tom, jak se v posledních měsících o vše přišel. Andrea si odvezla děti a podruhé se s ním rozvedla, málem ztratil i práci. Během vazby mu pomáhala psycholožka Denise Wallbusch, kterou následně unesl psychopat. Akce muže, který je známý pouze jako Legie, uvrhne město do strachu, protože jako jeden z hnutí incelů útočí na úspěšné ženy – a Semir musí postavit vše na jednu kartu proti četným překážkám, včetně těch profesionálních, aby ji zachránil.
Přežijí Max a Dana? Stane se Semir dědečkem? Získá znovu šanci pokračovat v milované práci a znovu si vybudovat i hezký osobní život?
(upravila Woxys).
Background všech tří filmů:
Po pobytu ve vězení je Semir opět na svobodě, rehabilitován a má zpět práci u dálniční policie. S Vicky vyrostl ve skutečný tým. Oba spojují svou nově vyhranou single existenci – oba si ji naplno užívají. Semir si postupně uvědomuje, že Vicky je tak ochotná riskovat, že se zdá, že riskuje svůj život bez ohledu na ztráty. A to přesto, že po transplantaci ledviny vlastně ví, že není „nezničitelná“. A sám Semir se v soukromí nachází ve zcela novém bodě života. Poprvé po 20 letech musí jako svobodný muž převzít odpovědnost pouze sám za sebe. Nově získaná svoboda, kterou si Semir užívá plnými doušky – dokud se znovu nesetká s Biancou Kessler (Yasmina Djaballah), která mu pomáhá v případu. Semir ale čeká nová životní etapa i v jiném ohledu: jeho dcera Dana je těhotná s Maxem a dálniční komisař se stane dědečkem. Cestou do porodnice mají Dana a Max vážnou autonehodu. Jak se máte vy a váš nenarozený vnuk? Nejistota se dotýká Semira, následují hodiny čekání. Semirovi se vybaví jeho nejtemnější hodina: čas ve vězení. Ztratí všechno?
|
|
 |
 | |  |
 |
 | |  |
 |
 | |  |
|
Woxys
Administrátor
| Založen: 13. 10. 2007 |
| Příspěvky: 1835 |
| Bydliště: Ostrava |
|
 |
| Zaslal: 1.8.2023 10:17 |
|
|
 |
|
andrejka je v ----------------, Woxička se tedy po asi 15 letech může podívat na tři epizody Kobry 11 po sobě, yay!
Incelové jako nosné téma!
Ok, why not.
Vyprávění fajn, docela dobrá struktura příběhu.
Vztah Semira a Biancy tedy odstartoval hodně ostře a s velkou zkouškou, docela jim držím pěsti.
Psycholožka sympatická postava, celkem se mi na tu linku nedívalo dobře.
Vysvětlení, jak se Semir vybabral z vyhlídky na dlouholeté vězení, dostal se z vazby, problémů mě neuspokojilo, ale to asi nikoho, kdo má mozek XD
Jinak chápu, že když scénáristé roky budují obraz andrejki s andělski.modríma.očyma jako věrné, úžasné a vždy se vracející Gerkhanovy lásky a ta blbka pak z děje úplně vypadne, tak se v tom trapasu nechtějí moc rýpat, ale...
WTF, co to jako bylo?
Jak jako "jsem rozvedený, přišel jsem o celou rodinu, andrea vzala děti"? XD
Jak jako "děti už jsou velké"?
Jak jako "byl jsem ve vězení a DĚTI MĚ TAM NESMĚLY VIDĚT"?
Vždyť té mladší dceři je nějakých 14 let, ne? To jako že nepotřebuje otce?
Jakože raději ho obě holky (kterým se už v tom věku dá fakt hodně vysvětlit) nemají celé měsíce vidět, než aby věděly, že má otec průšvih?
To byla jako Semirova ješitnost (jsem polda, takhle mě moje dcery neuvidí!), nebo andrein kreténismus (nepustím děcka do vězení, aby netušily, kam až jejich otec spadl)? To je v jejich očích opravdu lepší, aby skončil jejich kontakt s jedním ze dvou rodičů?
A celou dobu se v seriálu hraje na to, jak si teda Dana a andrea začaly parádně rozumět, málem nejky.
Tak proč do té scény, kde Semir čeká v nemocnici, nedají větu "teď jsem volala andree, drží nám pěsti a mám se jí ozvat", aby se hrálo na to, že nějaké vztahy vůbec existují?
Už i ta Gerkhanova věta, že se za 25 let nikdy tak strašně nebál, jako když je v nebezpečí Dana a její dítě.
Na mě to hrozně působí, jako kdyby Lilly a Aydu totálně odstřihl, že už v jeho životě prostě vůbec nejsou.
Jako já jsem ráda, celou dobu jsem říkala, že je andrea kráva, že jo ale kontinuita je fakt super, scénáristi. Takže buďto tam dejte nějakou repliku naznačující, že Semir má děti třeba jeden víkend v měsíci a nějak s nimi udržuje kontakt, nebo naplno řekněte, co se podle kontextu nabízí spíš - že mu andrea ty děti prostě odvezla, ukradla do zahraničí a kontaktu s jejich otcem zamezila XD
Vztah mezi Gerkhanem a Vicky boží - opakuji se, ale jsem hrozně překvapena, klidně bych jejich parťáctví zařadila za pro mě nedostižnou dvojku Semir/Tom Kranich.
Každopádně happy end cute.
Tohle měla být, SAKRA, poslední epizoda Kobry.
Bylo by to naprosto boží uzavření.
Nějak by to reflektovalo posun Semira jako postavy - někoho, kdo byl minimálně na začátku seriálu taky pěkně sexistické prase (na to jeho "proč nemůžou vrazi zabíjet jen ošklivé ženy" asi nikdy nezapomenu XD) do chlapa, co má za parťačku ženskou a s celou řadou silných žen bez problému spolupracuje. Pěkný kontrast s incelským tématem epizody. Ukazovalo by to Gerkhana jako někoho, kdo ztratil rodinu, ale získal novou partnerku a uspokojivou roli dědečka + vyhlídky na milou kombinaci osobního i pracovního života do dalších let.
A místo toho?
Čekají nás zase další únosy Dany s dcerou, Max se zas probudí v posteli s jakože zabitou milenkou... všechno se bude zase točit :/
Aj ta andrea se beztak vrátí XD
Ach jo...
|
|
 |
 | |  |
|
Cobra 11 fans
| Založen: 23. 09. 2019 |
| Příspěvky: 58 |
|
|
 |
| Zaslal: 5.8.2023 16:41 |
|
|
 |
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1
|
|
|
|
|