AFC11.cz    Povídkové fórum    Pravidla    FAQ    Hledat    Uživatelé    Registrace    Přihlášení 
odeslat nové téma  Odpovědět na téma
Utajené záběry/díly?
Cobra


Založen: 13. 10. 2007
Příspěvky: 948
Bydliště: Ostrava
Odpovědět s citátem
Z jakého dílu je ta úvodní fotka? Podle okolí by to mělo být z 1 nebo 2 řady, ale nějak mi to nesedí do žádného dílu. To modré auto je i ve znělce z první řady. Takže je to dost možná nezveřejněná nehoda z první řady.
Asi to dost možná není ani z Kobry, ale z Klauna nebo něčeho podobného.

http://www.rtl.de/videos/20-jahre-cobra-11-hinter-den-kulissen-428853.html

_________________
Punk's not dead Smile
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mail
paC


Založen: 08. 08. 2008
Příspěvky: 3
Odpovědět s citátem
Výborně, díky za ten odkaz, jsem rád, že to konečně vidím. Vždycky jsem si totiž myslel, že byla v první sérii s tímto autem natočená bouračka, která se nakonec nepoužila. Zřejmě se tak jedná o díl Vražda a zabití, kdy záporák naskočí do stejného vozu, když zahlédne Franka se Semirem, a pokusí se jim ujet (akce mezi karavany pod mosty vyvýšené dálnice). Při útěku se snaží najet na Franka (který auto za jízdy přeskočí) a následně zločinec narazí do zdi/pilíře dálnice. Tenhle náraz tam ale pořádně nebyl vidět, naopak již ve znělce je nikdy nepoužitý záběr stejného auta ujíždějící na dálnici. Proto jsem se vždycky domníval, že původně se asi počítalo s tím, že zločinec najede na nadjezd a pokusí se ujet, načež se nějak vybourá přímo na dálnici. Docela by mne zajímalo, proč se tato scéna do epizody nakonec nedostala. Bez použití této bouračky v tomto díle pořádná akce citelně chybí, navíc na první řádu pěkná nehoda. Zřejmě se něco nepovedlo, jak mělo, nebo možná si někdo tehdy uvědomil, že by to byla v konečném střihu až příliš náhlá změna prostředí v kontinuitě děje - tedy prostředí pilonů městské dálnice a zničehonic Dreilindenská filmová dálnice uprostřed lesa (tohle by dnes již ale neřešili). Myslím tedy, že finální střih v epizodě s "neviditelným" nárazem auta do zdi je pouze náhrada této nepoužité akce.

Jinak k těm náhlým změnám prostředí (resp. ročního období) to u první série bylo úsměvné zejména u epizody Falešní policisté, kdy policistka Anja ve služebním voze přeskočí kamion (nepoužitý boční záběr je opět i ve znělce). Akce se zjevně natáčela s využitím stejné rampy současně s přeskokem transportéru již pro epizodu Nový parťák, tedy někdy v létě, kdy je všude okolo plně zeleně. Výsledný přeskok s policejním vozem je ale zasazen až do zmíněné epizody Falešní policisté, která se jinak očividně odehráva v zimě (v některých záběrech jde vidět sníh), takže náhlé zezelenání krajiny pouze pro přeskok působí v kontextu epizody docela vtipně. Je to zřejmě důsledek tehdejších dvou natáčecích týmů pro akční scény a pro ostatní děj (Polyphon a Action concept), kdy se zjevně natáčely akce "do zásoby" pro další epizody a až dodatečeně míchaly s ostatním dějem (což je asi i důvod vynechání i zmíněné natočené bouračky s modrým autem, která se při finálním mixování děje a akce prostě nakonec nějak nehodila).
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Cobra


Založen: 13. 10. 2007
Příspěvky: 948
Bydliště: Ostrava
Odpovědět s citátem
Pac: Díky za odpověď. Pravděpodobně máš pravdu. Jak jsem byl menší, scéna s ruským kolem na pouti se mi hodně líbila - ve "vraždě a zabití". Každopádně tato akce je fakt pecka. I v tom výročním videu je vidět rampa, asi se jim to nechtělo tolik šperkovat. A nebo se fakt něco stalo. Co my víme, pravdu se nedovíme... Je to nenahraditelná škoda.

No a co se týče té epizody Falešní policisté, toho jsem si tedy nevšiml, a to jsem na ty různé rampy a nebo změny počasí (třeba v díle Štvanice), háklivý.
Dokonce i ta modrá Felicie je stejná v obou dílech Very Happy Asi tam jsou doktoři nebo kamery.


Viděl jsem tvůj koment u dílu Bomby na 92. km. Nehoda s kotvou je fakt originální, to máš pravdu. Tam tu rampu vyšperkovali jak nejvíce to šlo. I tak jde ale vidět v jednom záběru a to dokonce i sanitky a další technika.

_________________
Punk's not dead Smile
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mail
Cobra


Založen: 13. 10. 2007
Příspěvky: 948
Bydliště: Ostrava
Odpovědět s citátem
Přátelé, přišel jsem na to. Ta utajená nehoda je ze seriálu Der Clown. Hned v první minutě na yotubue je to tam pořádně natočeno.

https://www.youtube.com/watch?v=_TI5xGDpH2s

_________________
Punk's not dead Smile
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mail
Utajené záběry/díly?
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru
Časy uváděny v GMT + 1 hodina  
Strana 1 z 1  

  
  
 odeslat nové téma  Odpovědět na téma